Life style

Подорож на виноградники Долини Уко

  • Виноград Долини Уко — Блог про вино та міцні алкогольні напої Wine Blog
  • Виноградники Долини Уко — Блог про вино та міцні алкогольні напої Wine Blog
  • Дегустація вина – Блог о вине и крепких алкогольных напитках Wine Blog

Аргентина - надзвичайно різноманітна країна. Від льодовиків Патагонії до пустель Сальти - ця країна пропонує безліч різних приголомшливих ландшафтів і міст на великій території. Але є те, що міцно об'єднує всю країну та її народ - улюблене всіма аргентинцями вино. Настільки улюблене, що було визнано урядом офіційним напоєм Аргентини.

Феномен регіону Мендоса

У центрі на захід від території, біля підніжжя гірського хребта Анд, Мендоса володіє 75% всіх виноградників Аргентини і найбільшою кількістю виноробства в країні. Це робить його найважливішою виноробної провінцією і одним з основних центрів виробництва в світі.

Найвищі вершини Анд знаходяться в Мендосі: Аконкагуа висотою 6 962 м є найвищою вершиною в Америці. Присутність Анд, які служать бар'єром для вологих тихоокеанських вітрів, а також віддаленість від Атлантичного океану, формують клімат, створюючи ідеальні умови для вирощування виноградних лоз.

Висота над рівнем моря, континентальний клімат, неоднорідність грунтів і танення снігів є ключовими факторами для виробництва чудових вин, які представляють традицію аргентинського виноробства.

Територію Мендоси можна розділити на п'ять великих субрегіонів, які надають сортам їх особливі характеристики: Долина Уко, що включає департаментами Тунуян, Тупунгато і Сан-Карлос; Прімера Зона, в яку входять департаменти Лухан-де-Куйо і Майпу; Північний оазис (Лавалье і Лас-Ерас), Схід (Сан-Мартін, Ривадавия, Хунін, Санта-Роса і Ла-Пас) і Південь (Сан-Рафаель, Маларгуе і Генерал Альвеар), що охоплює практично всю географію провінції.

Високий ступінь розвитку виноградарства в поєднанні з сучасними дослідженнями, які просуваються новим поколінням виробників, привела до виявлення мікрорегіонів з різними теруарами, що відображають різноманітний характер аргентинського виноградарства. Саме в сорті Мальбек ця якість цінується найкраще.

Мендоса є основним виробником, на частку якого припадає 20% загальної площі Мальбека в країні, хоча серед переважаючих сортів також виділяються Бонарда, Каберне Совіньон, Сіра і Темпранільйо.

Особливості клімату і традиції виноробства Долини Уко

Виноградники Мендоса – Блог про вино та міцні алкогольні напої Wine Blog

На південь від Мендоси, Долина Уко пропонує захоплюючі краєвиди і вина преміум-класу. Виноградники і винні льохи лежать буквально біля підніжжя Анд на висоті до 1600 метрів. Блакитні озера, зелені виноградники і Анди - розкішна природа в таких субрегіонах, як Тупунгато, Гуалталларі і Тунуян.

Через висоти клімат більш прохолодний, з середньою температурою 14 ° C. Вина мають високу кислотність, інтенсивний і сильний смак. Свої виноградники мають тут безліч виноробних господарств і популярність цього регіону зростає.

Долина Уко знаходиться в 100 км на південь від міста Мендоса, приблизно за півтори години їзди. Виноградники в цьому районі висаджено на набагато більшій висоті в передгір'ї Анд. Насправді це один з найбільш високогірних виноробних регіонів в світі, де на висоті 1200 метрів і вище висаджено безліч виноградників.

На цих великих висотах чудово росте Мальбек, але інші сорти винограду, такі як Темпранільйо, Піно Нуар і Мерло, також дуже добре ростуть. Як новітній виноробний регіон Мендоси, він стає все більш популярним і швидко росте. Унікальне поєднання піщаного і кам'янистого грунту, середньої висоти від 1000 до 1200 метрів над рівнем моря та ідеального клімату - все разом створює ідеально збалансовані вина.

За останнє десятиліття Долина Уко стала домом для багатьох відомих виноробів завдяки виноградникам екстра-класу. У цій залитій сонцем долині процвітають високогірні виноградники та різні сорти, а її унікальний геологічний склад дає виноробам неймовірний набір можливостей для вирощування і отримання результатів. Зараз Долина Уко стала синонімом якості.

Виноградники Vinos de La Luz

Виноградники Vinos de La Luz – Блог про вино та міцні алкогольні напої Wine Blog

Прогуляйтеся по винограднику Vinos de La Luz на сході сонця, і ви зможете побачити, як сріблястий місяць опускається, коли сліпуче золоте сонце піднімається, щоб розтопити засніжені гірські вершини.

Єдиними звуками є хрускіт гравійного грунту виноградників під ногами, спів птахів, випадковий гавкіт собаки або іржання коня і шепіт виноградного листя на вітрі. Це ніжне серце, що б'ється в Долині Уко.

Мальовнича долина з пустелею на півдні, невеликими пагорбами на півночі і посушливим руслом річки на східному кордоні. Долина Уко - це вражаючий краєвид з великим небом, чарівними посадками, невеликими готелями і привабливими ресторанами. Приїжджати можна в будь-який час року, але осінь особливо прекрасна: виноградні лози і дерева набувають відтінків червонувато-коричневого і золотого.

Виноградники розташовані серед захоплюючих картин природи, подібних шедеврам відомих художників, де створюються найкращі вина Аргентини від бренду Vinos de La Luz, серед яких — Iluminado Paraje Altamira.

Найбільш вражаюча з виноробень Долини Уко - Vinos de La Luz, сімейна справа, яку створив доктор Рікардо Ф. Нуньєс.

Виноробня Долины Уко – Блог про вино та міцні алкогольні напої Wine Blog