Культура вина

Найвідоміші стилі розе — від регіонів Франції до Нового Світу

  • Найвідоміші стилі розе
  • Найвідоміші стилі розе - Wine Blog
  • Найвідоміші стилі розе - Nataliia Wines Blog

Як і у випадку з виробництвом червоного вина, шкірку винограду зазвичай залишають під час ферментації, щоб забезпечити колір, аромат і таніни в вині. Але, на відміну від виробництва червоних вин, рожеві піддаються ферментації при набагато нижчій температурі (більше схоже на виробництво білого вина).

Більш низька температура бродіння допоможе зберегти тонкий аромат і смак рожевого вина. Після пресування рожеві вина практично відразу ж розливаються по пляшках, щоб вловити їх м'який фруктовий смак. Читайте про те, яке розе виробляють в різних виноробних регіонах в моїй новій статті.

Прованс — еталон класичних рожевих вин

Освіжаюче, вишукане і багатогранне. Рожеве вино, яке виробляють в Провансі — це один з найрозкішніших стилів. Розе, виготовлене з використанням винограду Гренаш, Сіра і Мурведр, зазвичай чисті, фруктові та легкі з присмаком плодів червоної смородини і перцю, найкраще поєднується з молюсками, білим м'ясом і навіть жирною рибою.

Прованс – Блог про вино і міцних алкогольних напоях Wine Blog

Розе із виноробень Долини Рони

Рожеве вино з долини Рони — це калейдоскоп від літніх легких вин до вишуканих унікальних екземплярів. По всьому регіону, як правило, можна знайти соковиті аромати вишні та полуниці в розе, яке зроблено з сорту Гренаш.

Більш тривала мацерація виноградної шкірки в цьому регіоні, зазвичай 12-24 годин, дає відтінки, які варіюються від вогняного заходу сонця до фуксії і навіть рубінового. Насичений аромат червоних фруктів, тонкі таніни, відтінки землі і спецій ідеально підходять для ситних страв з м'яса або дичини.

Долина Рона – Блог про вино і міцних алкогольних напоях Wine Blog
Тоскана — італійські рожеві вина

Виробництво розе в Тоскані, одному з провідних регіонів Італії, які виробляють червоні вина, різко зросла за останні кілька років. Виробники використовують безліч сортів винограду, від шляхетного місцевого Санджовезе до міжнародних сортів, таких як Каберне Совіньйон.

У той час як деякі винороби використовують метод “салассо” для створення яскраво-рожевого структурованого розе, все більше число виробників зараз збирають виноград для створення свіжих, енергійних, іскристих вин. Завдяки близькості до моря і майже постійному вітру, який допомагає підтримувати більш свіжий клімат, ніж в інших прибережних районах Тоскани, в Болгері створюють найбільш вишукане і елегантне рожеве вино.

Тоскана – Блог про вино і міцних алкогольних напоях Wine Blog

Сицилія — ​​неповторні шедеври виноробства гори Етна

Сицилія — ​​найбільший острів у Середземному морі. На його території виробляють рожеві вина як з місцевих, так і з імпортних сортів винограду, кольори варіюються від світлого лушпиння цибулі до темно-рожевого. Вони можуть бути фруктовими або квітковими, але майже всі відрізняються пікантною солоністю.

Один з найбільш захоплюючих виноробних регіонів острова — гора Етна. Цей район є яскравим та інтригуючим завдяки унікальному поєднанню місцевих сортів винограду, висот розташування виноградників, вулканічних грунтів і яскравого сонячного світла, які поєднуються з більш прохолодними і вологими умовами вирощування в порівнянні з іншою частиною Сицилії.

Сицилія – Блог про вино і міцних алкогольних напоях Wine Blog

Мальборо — виняткове розе з Нової Зеландії

Неповторне поєднання класичного винограду Совіньйон Блан і Піно Нуар, які знайшли ідеальні умови в Мальборо, Нова Зеландія. З цих двох, на перший погляд, протилежних сортів місцеві винороби створюють витончені рожеві вина в стилі свого регіону.

Рожеві вина Мальборо розкриваються відтінками тропічної зливи, пряними нотами лемонграсса, чарівною кислотністю і м'якістю. Такі вина відмінно підійдуть до м'яких сирів і літніх сезонних фруктів.

Мальборо – Блог про вино і міцних алкогольних напоях Wine Blog