Інтерв'ю

Сусана Бальбо — хранитель традицій регіону Мендоса

  • Сусана Бальбо — Блог про вино та міцні алкогольні напої Wine Blog
  • Енолог Сусана Бальбо — Блог про вино та міцні алкогольні напої Wine Blog
  • Винороб-новатор Сусана Бальбо — Блог про вино та міцні алкогольні напої Wine Blog

Отримавши диплом, Сусана Бальбо стала першою жінкою енологом в Аргентині та задала тон своїй подальшій новаторській кар'єрі. Останні чотири десятиліття були свідками того, як вона розвивала галузь в якості незмінного президента Wines of Argentina, консультувала найвідоміші винні бренди і будувала свій власний бізнес.

З чого почалася енологічна кар'єра Сусани Бальбо

Перша жінка в Аргентині, що коли-небудь отримувала диплом енолога і стала кращою в своїй галузі, Сусана Бальбо швидко зіткнулася з перешкодами, намагаючись почати професійну кар'єру. «Я багато чому навчилася в якості завідувача лабораторією, але мені подобалася робота у винному погребі. Я хотіла робити вино, але як жінці мені пропонували роботу лише в лабораторії », - каже Сусана.

Після шести місяців відмов вона подала заявку на посаду енолога, що вимагала трирічного досвіду і знання англійської в Michel Torino в Кафайяте. Бальбо каже: «Це була удача, тому що у мене були відмінні пізнання з енології, але я безумовно не знала ні слова англійською». Наповнена юнацьким ентузіазмом, вона вирушила в далеку подорож до своєї мрії.

Дев'ять років в Кафайяте кардинально змінили життя Сусани: тут вона вийшла заміж, народила дітей Хосе і Ану. У професійному плані вона присвятила себе тому, щоб підкреслити індивідуальні риси виноградного сорту Торронтес, перетворивши його з столового вина в продукт преміум-класу. І їй це однозначно вдалося.

Повернення до коріння і аргентинська спадщина Сусани Бальбо

Повернувшись в Мендосу, Сусана Бальбо стала першим аргентинським енологом, найнятим в зарубіжну виноробну компанію в якості консультанта, де пропрацювала 10 європейських врожаїв, перш ніж стати постійним помічником в Catena Zapata.

Але незважаючи на такий успіх, Сусана хотіла почати свій власний проект, тому вона вирішила орендувати стару виноробню. Два роки по тому, у 2001 році Сусана Бальбо придбала 22 га землі в Агрело - кращій зоні для вирощування Каберне Совіньон, її улюбленого червоного.

Піти з надійної міжнародної виноробної компанії, коли Аргентина перебувала в повній економічній кризі, було ризикованим рішенням, але, будучи підприємцем, Сусана зважила ризики і почала виробляти невелику кількість прекрасного вина, такого як Signature і Nosotros, а також Crios.

Протягом шести років Сусана Бальбо жила кожною миттю у виноробні з червоним дахом, що знаходилась зовсім неподалік від її дому. Тільки після того, як в 2011 році до неї приєднався випускник Каліфорнійського університету син Хосе, а роком пізніше - бізнес-адміністратор дочка Ана, Сусана змогла делегувати деякі процеси. Едгардо Дель Пополо прийшов в якості генерального директора в 2013 році, і сьогодні на виноробні Susana Balbo Wines працює понад 100 осіб.

«Спочатку було складно розділити ролі боса та матері, тому я запросила Еді в якості директора. Сімейним бізнесом не завжди легко управляти - і сім'я для мене важливіше всього, - але спільна робота - це фантастика. Ми - команда, і у кожного свій проект: Хосе очолює експорт і управляє виноградником La Carrera, а Ана - керує відділом маркетингу та нашими проектами в готельно-ресторанній галузі», - пишається Сусана.

Протягом своєї кар'єри винороба Сусана Бальбо мала можливість працювати на міжнародному рівні. Вона була першою аргентинською жінкою, найманою консультантом на виноробні по всьому світу: Іспанія, Чилі, Італія, Бразилія, Австралія і Каліфорнія. Саме цей унікальний досвід дозволив їй завжди бути попереду ринкових тенденцій і створити власний виноробний бізнес.