Інтерв'ю

Iluminado Paraje Altamira: інтерв'ю з творцем кращого вина Аргентини Пабло Наваррете

  • Пабло Наваррете – Блог про вино та міцні алкогольні напої Wine Blog
  • Енолог Пабло Наваррете – Блог про вино та міцні алкогольні напої Wine Blog
  • Аргентинські виноградники Vinos de La Luz – Блог про вино та міцні алкогольні напої Wine Blog

Спілкування з такою людиною як Пабло Наваррете завжди більше, ніж просто діалог. Цілеспрямований, щирий і неймовірно відданий своїй справі, Пабло Наваррете - це нескінченний потік натхнення, знань і любові до виноробства. Мені вдалося дізнатися у нього секрети створення знаменитого Iluminado Paraje Altamira і запитати його про найбільш амбітні мрії.

Пабло Наваррете енолог Vinos de La Luz про виноробство та свої плани

Свою подорож в Аргентину я згадую з особливим теплом. Перетинаючи Атлантичний океан я навіть не здогадувалась, що на мене чекає. Неповторні враження, які я отримала в цій частині світу, допомогли відкрити всесвіт виноробства заново. Найбільше мене вразив візит на виноробню Vinos de La Luz. Я була в захваті від природи цієї далекої країни. Зміна кліматичних поясів і картин природи захоплює. Від снігових вершин в Барілоче до тропіків водоспаду Ігуасу - Аргентина must-see для будь-якого туриста!

І звичайно ж, регіон Мендоса, де знаходиться виноробня Vinos de La Luz. Маршрут з міста Мендоса в Долину Уко уздовж нескінченного фруктового саду і розкішних алей виноградників виглядає як дивовижний сон. Здається, що ти вже бачив усе, але в якийсь момент тобі відкриваються Анди, велич яких неможливо усвідомити.

Мендоса - автентичний регіон з мальовничими пейзажами і величезним виноробним потенціалом. Аргентинські виноградники Vinos de La Luz - це абсолютно унікальний природний феномен. Саме тут енолог Пабло Наваррете зумів створити нове, ні з чим не зрівнянне вино Iluminado Paraje Altamira, яке стало перлиною Vinos de La Luz і принесло бренду світове визнання.

Пабло, що привело Вас у виноробство?

Я був знайомий зі світом виноробства з самого дитинства. Щоліта я проводив у маєтку мого дядька, де з великим інтересом спостерігав, як обробляють виноградники, збирають урожай, роблять вино. Аромат свіжого виноградного соку у мене завжди асоціюється з дитинством! Саме з цього моменту почалася моя взаємна любов до виноробства.

Пабло Наваррете енолог Vinos de La Luz – Блог про вино та міцні алкогольні напої Wine Blog
Iluminado Paraje Altamira – Блог про вино та міцні алкогольні напої Wine Blog

Як почалася співпраця з Vinos de La Luz?

Після закінчення університету в Мендоса, я працював на виноробнях по всьому регіону, але моєю мрією була Долина Уко. У 2012 році мені пощастило - виноробня Vinos de La Luz шукала енолога і я скористався своїм шансом. Філософія бренду, яка ставить якість понад усе, повністю збіглася з моїми цінностями. Vinos de La Luz дає мені можливість експериментувати і створювати вина в регіонах Аргентини, Іспанії та США.

Створюючи Iluminado Paraje Altamira, чи замислювалися Ви про те, що це вино може стати шедевром?

Iluminado Paraje Altamira - це вино, яке кожен винороб мріє створити у своєму житті. Аргентинське Iluminado є квінтесенцією кращих характеристик, винограду, регіону, унікального мікроклімату Долини Уко, а також філософії Vinos de La Luz.

Нещодавно закінчився збір врожаю 2020. Що скажете про цей виноград?

Урожай цього року відібрала і зростила сама природа. З моменту зав'язки виноградного грона, низькі температури безпосередньо впливали на формування ягід. Так, більш слабкі з них припинили своє зростання, а інші навпаки - ввібрали більше світла та енергії для розвитку. В результаті, кількість винограду було обмежено природним чином і ми отримали не просто якісну сировину, але ягоди найвищої якості. Урожай 2020 абсолютно унікальний і обіцяє порадувати нас величними винами.

Пабло, над якими новинками ви зараз працюєте?

Разом з командою Vinos de La Luz ми постійно експериментуємо, я б навіть назвав це творчістю. Також ми скоро представимо світу наш новий реліз - моносортовой Мальбек з різних мікротерруарів. Для цього вина ми зібрали виноград з Gualtallary, Vista Flores і Pampa El Cepillo. У цьому напої нам хотілося передати особливості кожного виноградника і продемонструвати як один сорт з однаковою генетикою може відрізнятися в різних мікрозонах одного регіону. Головними особливостями є чотири параметри - грунт, мікроклімат, висота над рівнем моря і вплив людини, яка і відбирає ці компоненти.

Vinos de La Luz – Блог про вино та міцні алкогольні напої Wine Blog
Звучить як ще один шедевр. Мрію швидше спробувати! Пабло, я дуже вдячна Вам за це інтерв'ю та бажаю ще більше чудових і унікальних вин.