Life style
Вікенд в Бордо: все для ідеальної подорожі
Мрія кожного поціновувача вина та один з найвідоміших і древніх виноробних регіонів в усьому світі розташований на південно заході Франції. Бордо пропонує туристам безліч можливостей для відпочинку, екскурсій, енологічного та гастрономічного туризму.
Де зупинитися і повечеряти в Бордо
Від розкішних замків до затишних ресторанчиків з морепродуктами в маленьких портових селах – саме контраст між величчю і чарівною простотою робить Бордо таким привабливим для туристів. Тут зелень виноградних лоз перетворюється в блакить неба і моря, коли гирло Жиронда впадає в Атлантичний океан.
Влітку найкраще відправитися в невелике містечко, таке як Сен-Вів'ян-де-Медок, де щосереди вранці на головній площі працює ринок, а в порту на березі річки розташовано кілька ресторанів зі стравами зі свіжих креветок і морепродуктів. І, звичайно ж, неможливо побувати в Бордо і не відвідати виноградники. Бордоські шато, як у Франції прийнято називати садиби з власним виноробним господарством, часто пропонують не лише екскурсії, але також послуги готелю та ресторану.
Незалежно від вашого бюджету або уявлення про ідеальний відпочинок, в Бордо ви обов'язково знайдете щось на свій смак: від розкішних люксів і вишуканих вечерь до ночей під зоряним небом.
Les Sources de Caudalie, Пессак-Леоньян
В самому серці виноградників Шато Сміт-О-Лафіт з 1999 року розташовується розкішний готельний комплекс Les Sources de Caudalie. Також на території для гостей доступний спа-салон Caudalie Vinothérapie, ресторан La Grand'Vigne, удостоєний двох зірок Michelin, трактир La Table du Lavoir, винний бар ROUGE і багато іншого. Між виноградниками і лісами, біля воріт Бордо, архітектор Ів Колле створив ансамбль, що повністю гармонує з навколишнім середовищем. Сучасний дизайн, збагачений переробленими матеріалами і конструкціями, які підкреслюють вишукані переваги життя в самому серці виноградників.

Château Lafaurie-Peyraguey, Сотерн
В наші дні так багато хороших місць, де можна поїсти і зупинитися на виноградниках, що обрати одне доволі складно. Але за визнанням туристів і експертів, Château Lafaurie-Peyraguey - це must visit. Готель пропонує розкішні номери, індивідуальні екскурсії по виноградниках і погребах, енотеку, каплицю для весіль, вертикальні дегустації і ресторан, відзначений зіркою Michelin.

Château de Camarsac, Антр-де-Мер
В кінці XI століття на високій рівнині Антр-де-Мер був побудований укріплений дерев'яний будинок. Кілька сотень років тому, 15 лютого 1312 року англійський король Едуард II, який також був герцогом Аквітанії, санкціонував будівництво для сім'ї Кантелуп на тому ж місці - замок Камарсак. До кінця 14 століття, згідно з місцевою легендою, в замку жив Чорний принц Едуард Вудсток. Сьогодні тут панує історична і родинна атмосфера. Відвідувачі можуть насолодитися 90-хвилинною екскурсією по замку з оглядом винного льоху і дегустацією червоних, білих і рожевих вин маєтку.

Вина Бордо: що варто спробувати
Бордо є одним з провідних виноробних регіонів світу і спеціалізується на купажах Каберне Совіньйон, Мерло, Каберне Фран, Мальбек і Пті Вердо. Крім того, цей регіон відомий виробництвом невеликої кількості білого Бордо, а також чудово солодкого вина, відомого як Сотерн. Основними білими сортами є Семільйон і Совіньйон Блан. Червоні вина Бордо - яскраві і фруктові, але ніколи не надмірно алкогольні, завжди з тонким шаром танінів. Білі тут - це свіжі вина з нотками дерева.

Château Vermont La Grande Cuvee Blanc
Вино La Grande Cuvee Blanc від Château Vermont з виноградних сортів Семільйон, Совіньйон Блан і Совіньйон Грі вініфікується і витримується в дубових бочках, які надають напою елегантного і добре структурованого смаку, з тонкими відтінками свіжості. Аромат розкривається нотами квітів, ванілі та цитрусових. La Grande Cuvee Blanc найкраще пити прямо на виноробні, яка розташована в самому серці Антр-де-Мер – в селі Таргон.

Château Lamothe Bergeron
Солодкі ноти ягід чорної смородини, прянощів і дуба поєднуються з витонченою насиченістю і м'якими танінами у вині Château Lamothe Bergeron. З 1855 року виноробне господарство має високий статус Крю Буржуа і володіє 66 га виноградників, засаджених Каберне Совіньйон, Мерло і Каберне Фран. Вина Château Lamothe Bergeron ферментують в чанах з нержавіючої сталі зі строго регульованою температурою і витримуються в барріках протягом 18 місяців.
Біле сухе вино Château d'Yquem Y вироблялось з 1959 року з виноградних сортів Семільйон і Совіньйон Блан на нерегулярній основі. Але в 2004 році було вирішено робити Y щороку. Вину приділяється багато уваги на протязі всього процесу ферментації: легке, точне пресування, а також обробка сусла з регульованою температурою і алкогольна ферментація за сучасною технологією. Остаточний купаж готується виключно після дегустації.


Château Haut-Brion
Справжня легенда, яка не потребує представлення. Вино Château Haut-Brion - це один з унікальних шедеврів сучасності, що виробляють з 1533 року. Концентрований, багатошаровий і величний смак неможливо переплутати з іншим вином. Стриманий аромат розкривається без поспіху і елегантно відтінками ожини, шовковиці, смородини і слив, змінюючись мінеральними і деревними нотами.

Château Pape-Clement Blanc
Золотисто-жовтий колір з витонченими зеленими відблисками підкреслює інтенсивність і глибину Château Pape-Clement Blanc. Виразний і насичений аромат переповнений фруктовими цитрусовими нотками, квітами яблуні, жимолості і акації. Запах дуба, аромати сосни, ванільних спецій і тостів створюють вишукані акценти. Вино складається на 55% з Совіньйон Блан і на 45% з Семільйона.